Script made by: jelmerdewilde, feanfan, Douglas Bowman, Lay-out developed by: feanfan, mem, jelmerdewilde Posts by: feanfan

maandag, november 27, 2006

Isaac Gálvez overleden

De Spaanse wielrenner Isaac Gálvez is tijdens de Zesdaagse van Gent overleden na een zware val. Bij het onderdeel puntenkoers kwam hij in contact met de Belg De Fauw, waarna hij hard tegen de balustrade aan reed. Er is nog geprobeerd de Spanjaard te reanimeren, maar op weg naar het ziekenhuis overleed hij.

Gálvez was wereldkampioen op het onderdeel ploegenkoers en bezette dit jaar samen met zijn partner Llaneras de tweede plaats. Hij was ook al wereldkampioen ploegkoers in 1998 en 2000. Gálvez reed voor de ploeg Iles Balears. Hij is 31 jaar oud geworden.

De organisatie van het wielerevenement besloot de wedstrijd onmiddellijk stil te leggen. De toeschouwers werd gevraagd de hal te verlaten. De laatste dag van het evenement, dat zondag zou zijn, is afgelast.

Wikipedia vermeldt:

Isaac Gálvez Lopez (Vilanova i la Geltrú, 20 mei 1975 - Gent, 26 november 2006) was een Spaans wielrenner. Als sprinter boekte hij vooral overwinningen in de Wielerweek van Mallorca en ook in de Ronde van Italië en de Ronde van Frankrijk behaalde hij vele ereplaatsen. Op de baan was hij ook erg succesvol.

Isaac Gálvez overleed op 31-jarige leeftijd na een zware valpartij tijdens de ploegkoers in de vijfde nacht van de Zesdaagse van Gent. Hij kwam rond 00.30u in contact met renner Dimitri De Fauw, raakte de balustrade met de borst en verloor onmiddellijk het bewustzijn. De verwondingen waren zeer ernstig en Isaac Gálvez moest ter plaatse gereanimeerd worden. Tijdens zijn overbrenging naar het Universitair Ziekenhuis Gent overleed hij ten gevolge van inwendige bloedingen. Hij en zijn teamgenoot Juan Llaneras stonden op dat moment tweede in de stand. De Zesdaagse van Gent werd onmiddellijk definitief stilgelegd. Gálvez was op het ogenblik van zijn overlijden sinds twee weken getrouwd.

Erelijst:

1999
* Wereldkampioen koppelkoers (baan), Elite
2000
* Clásica de Almería
2001
* 2e etappe Ronde van Alentejo
2002
* Trofeo Mallorca
* Trofeo de Palma
2003
* Trofeo Mallorca
* Trofeo Alcudia
2004
* 3e etappe Catalaanse wielerweek
* 7e etappe Ronde van Catalonië
2005
* 1e etappe Internationaal Wegcriterium
2006
* Trofeo Mallorca
* Trofeo Alcudia
* Wereldkampioen koppelkoers (baan), Elite
* 5e etappe Vierdaagse van Duinkerke

Galvez in het harnas