Script made by: jelmerdewilde, feanfan, Douglas Bowman, Lay-out developed by: feanfan, mem, jelmerdewilde Posts by: feanfan

zaterdag, december 09, 2006

Tarvajärvi terug: en hoe!

Heerenveen wint dankzij droomcomeback Tarvajärvi

8/12/2006 22:20

Niklas Tarvajärvi beleefde een heerlijke comeback bij SC Heerenveen. De Fin die bijna drie maanden uit de roulatie was, hielp met een frommelgoal de Friezen aan een dikverdiende 1-0 overwinning op Roda JC.

In de 85ste minuut stuurde coach Gertjan Verbeek Tarvajärvi het veld in en haalde hij topscorer Afonso Alves naar de kant. Het was een noodsprong van de trainer, die had moeten toezien hoe zijn ploeg bijna het gehele duel had geheerst, maar niet in staat was gebleken een voorsprong te nemen. En in de slotfase zag hij Roda zelfs gevaarlijk dicht bij de overwinning komen.

Twee minuten nadat Tarvajärvi het veld in was gestapt, stond het publiek op de banken. Na een lange bal van Petter Hansson ontstond er in de Limburgse zestien een klutssituatie, waarin het Jan-Paul Saeijs, Ger Senden en Pa-Modou Kah niet lukte de bal weg te werken en Tarvajärvi als enige zijn voet goed tegen de bal kreeg: 1-0.

Die score was dikverdiend. Heerenveen had een uur lang gedomineerd tegen de bezoekers uit Limburg, maar had verzuimd de bal achter doelman Vladan Kujovic te werken. Lasse Nilsson, Hansson, Michael Dingsdag, Daniel Pranjic, Michel Breuer, Alves en Jakob Poulsen kregen allen grote kansen, maar mikten niet goed of stuitten op Kujovic of Marcel de Jong, die een bal van de lijn redde.

Na zestig minuten lukte het Roda om onder de druk van de aandringende thuisploeg uit te komen. Het leverde de mannen van coach Huub Stevens zelfs nog enkele goede mogelijkheden op, maar Andres Oper kreeg de bal niet achter doelman Brian Vandenbussche, terwijl Breuer een inzet van Sekou Cissé nog net uit het doel hield.

Door de zege klimt Heerenveen naar de zesde plaats met een achterstand van drie punten op Feyenoord en een voorsprong van twee punten op FC Groningen. Roda JC blijft op de achtste plaats.

Prachtig mooi voor Tarvajärvi, je gunt het hem zo, geweldig voor hem.