Script made by: jelmerdewilde, feanfan, Douglas Bowman, Lay-out developed by: feanfan, mem, jelmerdewilde Posts by: feanfan

donderdag, september 21, 2006

Liverpool - Newcastle

Dirk Kuijt heeft zijn eerste goal in Liverpoolse dienst gemaakt. Halverwege de wedstijd krijgt hij ook nog een beste knal in zijn gezicht, waar voor Babayaro een grote schorsing op zal volgen. En, last but not least, maakt Xabi Alonso een van zijn mooiste goals ooit.



Edit:
gezien op www.vi.nl

Benítez was eigenlijk boos op Xabi Alonso

21/9/2006 10:00

Na afloop eiste Xabi Alonso alle aandacht op met zijn wonderdoelpunt met een schot ver vanaf eigen helft. Toch stond Liverpool-coach Rafael Benítez op dat moment op het punt om zijn Spaanse landgenoot uit te foeteren.

'Het grappige is dat ik net voor hij besloot om te schieten naar hem wilde schreeuwen. Ik zag Steven Gerrard zich op rechts uitstekend vrijlopen', legde Benítez eerlijk uit na de 2-0 overwinning op Newcastle United.

'Ik zat maar te wachten op de pass en was van plan hem na afloop daarover aan te spreken. Maar toen de bal erin ging, heb ik hem alleen maar verteld dat het een fantastische goal was', aldus de trainer van Liverpool.

De aanhang van Liverpool ging totaal uit zijn dak na het zien van zijn treffer. Iedere keer dat Xabi Alonso na zijn kunststukje in de 79ste minuut de bal nog raakte, schreeuwde The Kop 'shoot, shoot!'.

Newcastle-coach Glenn Roeder relativeerde de waarde van de goal. Doelman Steve Harper struikelde namelijk knullig toen hij de bal wilde keren. 'Als hij niet uitglijdt, is het gewoon een lange bal die in zijn handen belandt. Maar het blijft verdomd knap van Xabi Alonso', aldus Roeder.

Saillant detail is dat Xabi Alonso laatste treffer voor Liverpool er eveneens eentje was vanaf eigen helft. Op 7 januari dit jaar schoot de 24-jarige Spaanse international de bal er met zijn mindere linker in.

Dat was tijdens het FA Cupduel met Luton Town, dat Liverpool met 5-3 won. De keeper van Luton was in blessuretijd mee naar voren gegaan om de gelijkmaker te forceren. Uit de afgeslagen hoekschop kreeg Xabi Alonso de bal. Hij liet vervolgens zien goed te kunnen mikken.