Script made by: jelmerdewilde, feanfan, Douglas Bowman, Lay-out developed by: feanfan, mem, jelmerdewilde Posts by: feanfan

zaterdag, mei 03, 2008

Belgen...

Sint-Truiden voor schut na grap over omkoping arbitrage

30/04/2008 15:02

Sint Truiden degradeerde afgelopen zaterdag naar de Belgische Tweede Klasse. Deze week maakte de clubleiding van STVV zichzelf ook nog eens belachelijk door volledig in een grap van een supporter te trappen.

Die trouwe fan is Willy Janssens. Nadat hij zaterdag de samenvatting van Anderlecht-STVV had gezien, besloot hij een brief te schrijven naar het bestuur. Daarin meldde de supporter dat hij een radio-amateur is en er met zijn apparatuur in was geslaagd de oortjes van de scheidsrechter en diens assistenten af te luisteren tijdens het duel dat de ploeg van coach Dennis van Wijk speelde in Brussel.

Janssens schreef dat uit de gesprekken van de arbiters duidelijk was op te maken dat zij Anderlecht bevoordeelden. Dat wilde STVV-voorzitter Roland Duchâtelet maar al te graag horen, aangezien zijn ploeg dit seizoen al het slachtoffer zou zijn geweest van flink wat arbitrale dwalingen. Hij schakelde een advocaat in en diende bij een onderzoeksrechter in Hasselt een klacht in tegen de Belgische voetbalbond (KBVB) en de arbiters.

Dagblad Het Belang van Limburg deed echter wat STVV naliet: bellen met Janssens. Die gaf vervolgens grif toe dat hij het hele verhaal had verzonnen en op de fax naar Sint-Truiden had gestuurd na het aanschouwen van de voetbalmatch op televisie.